Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی خداداد خطر سهم زلزله را در بلایای طبیعی بسیار پایین دانست و تاکید کرد: سهم زلزله در بلایای طبیعی کشور 8درصد و در استان سمنان 1درصد بوده و بیشترین بحران در استان سمنان مربوط به سیل و آبگرفتگی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت، خداداد، معاون مدیریت بحران استانداری سمنان، ایران را یکی از کشور های لرزه خیز دنیا معرفی کرد و گفت: کشور ایران یکی از زلزله خیز ترین کشور های جهان محسوب شده و در حوادث طبیعی در بین 10 کشور اول دنیا قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خداداد درباره ساختار مدیریت بحران تاکید کرد: در گذشته ساختار مشخص و ضابطه مند برای مدیریت بحران وجود نداشته و پس از زلزله بم و وجود نارسایی های قانون ابلاغی سال 1382، در سال 1387 آیین نامه قانون مدیریت بحران کشور به طور آزمایشی به مدت 7 سال اجرا و در شهریور 98 به صورت رسمی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.

وی افزود: مهم ترین بخش این قانون، لزوم همکاری تمامی دستگاه های اجرایی، درمانی، نظامی، انتظامی و دولتی در زمان بحران با ستاد مدیریت بحران بوده و ریاست ستاد پیشگیری و هماهنگی بحران کشور به عهده وزیر کشور و در استان ها به عهده استانداران است.

معاون مدیریت بحران استانداری سمنان مسئولیت دفتر مدیریت بحران را ستادی دانست و تصریح کرد: دفتر مدیریت بحران مسئولیت هماهنگی و نظارت بر عملکرد دستگاه های اجرایی و امدادی و سایر دستگاه های خدماتی در بحران های احتمالی را بر عهده داشته و کاملا ستادی بوده و در اجرای اقدامات لازم دخالتی ندارد.

خداداد وظایف مدیریت بحران را به سه بخش پیش از حادثه، حین حادثه و پس از حادثه تقسیم کرد و گفت: وظایف پیش از حوادث احتمالی شامل اخذ پروژه های پیشنهادی دستگاه های اجرایی برای تامین اعتبار آنها، گسترش برنامه های پیش آگهی مانند سیستم های هشدار سریع، هشدار زلزله و هشدار هواشناسی و آموزش و گسترش اقدامات پیش گیری بحران های احتمالی و حفظ جان در موارد مختلف بحران است

وی افزود: اقدامات لازم در حین حادثه، پیگیری و هماهنگی های لازم جهت مدیریت و رفع معضلات موجود در بحران بوده و پیگیری اقدامات لازم جهت تامین نیاز، اعتبارات و بازسازی مناطق حادثه دیده، از جمله اقدامات پس از حادثه است.

معاون مدیریت بحران استانداری سمنان 5 دی را یاآور خاطرات تلخ بم دانست و گفت: پنجم دی ماه به نام روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی نامگذاری شده و مدیریت بحران به مناسبت این روز گزارش عملکرد سالیانه خود را در اختیار مردم عزیز استان قرار داده و با برگزاری مسابقات فرهنگی، هنری و کلاس های آموزشی با محوریت بحران و راه های پیشگیری و مراقبت، به دنبال افزایش سطح آگاهی و آموزش در اتفاقات احتمالی است.

وی خاطرنشان کرد: استان سمنان منطقه ای با وسعت و تنوع اقلیمی بسیار بالا بوده و این شرایط ستاد  بحران را با حوادث طبیعی متنوعی رو به رو خواهد کرد و دسترسی و اقدام در برخی مناطق استان بسیار دشوار است و  به همین علت آموزش نقش مهمی را ایفا می کند؛ زیرا گاهی نجات جان یک فرد فقط در چند دقیقه زمان ممکن خو.اهد بود و تا رسیدن نیروهای امدادی به مناطق صعب العبور ، اقدامات اولیه توسط برخی از افراد آموزش دیده لازم است.

معاون مدیریت بحران استانداری سمنان اضافه کرد: در استان سمنان حوادث طبیعی متنوع از سیل و زلزله تا آتش سوزی در جنگل وجود دارد و در این میان شهر های مهدی شهر و دامغان بر اساس مطالعات صورت گرفته بیش از تمام شهر های استان در معرض زلزله و زمین لرزه قرار دارند.

خداداد حادثه قطار تبریز-مشهد را دردناک ترین خاطره دوران خدمت خود دانست و گفت: حادثه قطار تبریز مشهد در زمان تغییر شیفت کاری مامورین کنترل ترافیک راه آهن در محدوده ای بدون دسترسی مخابراتی و مسیر های سواره رخ داد و به علت فاصله 50 دقیقه ای نیرو های امدادی تا محل حادثه، بسیاری از هموطنان عزیز ما جان خود را از دست داده و شاهد صحنه های دلخراش بسیاری در محل حادثه بودیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: بلایای طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۶۱۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملکرد مطلوب صنعت گاز در عملیات برگشت‌پذیری زیرساخت و مدیریت بحران رسانه در حمله تروریستی

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به عملیات خرابکارانه علیه تأسیسات انتقال گاز در زمستان پارسال گفت: تلاشگران صنعت گاز در دو بخش‌ عملیات برگشت‌پذیری زیرساخت و مدیریت بحران رسانه، عملکرد ارزشمندی داشتند و با اقدام جهادگونه به مقابله با این بحران و خنثی‌سازی پیامدهای آن پرداختند.

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی گاز ایران، غلامرضا جلالی امروز (سه‌شنبه، ۱۸ اردیبهشت) در نخستین هم‌اندیشی تعمیرات ایمن و تعالی سازمانی شرکت‌های پالایش گاز که با حضور معاون وزیر نفت در امور گاز و جمعی از مدیران ارشد صنعت نفت و گاز برگزار شد، با تأکید بر این‌که صنعت گاز  و خدمات آن در کشور ما یک حوزه مهم است، گفت: دشمن از این موضوع آگاه است و راهبردهای ناامن‌سازی و تهدیدآفرینی در این حوزه را به اشکال متفاوتی دنبال می‌کند.

وی افزود: با توجه به این‌که گاز بخش بزرگی از سبد انرژی کشور را در بخش صنعت و نیروگاهی و مصارف خانگی و خدماتی و تجاری تأمین می‌کند، با این اوصاف طبیعی است که بخش‌های وابسته به این حامل انرژی نیز در گستره وسیعی از محصولات و خدمات جای خواهند گرفت؛ از این رو در مقیاس ملی، ارزش گاز حیاتی است و باید ۱۰۰ درصد مصون‌سازی شود.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور ادامه داد: از آن‌جا که موضوع‌های مربوط به پدافند غیرعامل، امری حیاتی است و به‌طور عمده با امنیت کشور سر و کار دارد، برابر قانون مصوبه‌های سازمان پدافند غیرعامل، شأن قانونی و الزام‌آور دارد و در صورت احراز استنکاف از آن، جرم شده است.

جلالی با بیان این‌که آموزش سواد امنیت سایبری برای هر مدیری ضروری است، گفت: مدیران در هر سطحی باید نسبت به الزام‌های حیاتی امنیت سایبر در محیط تحت مدیریت خود آموزش ببیند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، به اقدام خرابکارانه علیه تأسیسات انتقال گاز در زمستان پارسال اشاره و تصریح کرد: به واقع باید از مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران و تلاشگران صنعت گاز در بخش‌های انتقال و ستاد قدردانی کرد که به صورت جهادی به مقابله با این بحران و خنثی‌سازی پیامدهای آن پرداختند که در دو بخش‌ عملیات برگشت‌پذیری زیرساخت و مدیریت بحران رسانه قابل دسته‌بندی است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور ادامه داد: شرکت ملی گاز ایران سال ۱۴۰۲ در جریان حادثه خرابکارانه که علیه تأسیسات خطوط گاز این شرکت انجام شد، در زمینه مدیریت پیامد حمله، عملیات رسانه‌ای و عملیات بازسازی، عملکرد ارزشمندی انجام داد که در صورت مستندسازی آن، می‌تواند به‌عنوان یک دانش ارزشمند برای مدیریت آیندت بحران‌ها استفاده شود.

جلالی در تشریح اقدام‌ها برای مدیریت پیامد حمله در دو بخش عملیات میدانی و رسانه‌ای، اظهار کرد: از سویی در حوزه میدانی، برنامه برگشت‌پذیری زیرساخت به خوبی انجام و بازسازی خطوط در سریع‌ترین زمان ممکن انجام شد و برای چند روستای اطراف که دچار قطع گاز شده‌ بودند، سوخت جایگزین کافی تأمین شد.

وی در پایان، گفت: در عرصه رسانه نیز  همکاران شرکت ملی گاز ایران مدیریت خوب و ارزشمندی داشتند، مدیریت تولید و انتشار خبر از تریبون رسمی شرکت و معرفی مدیر دیسپچینگ شرکت به‌عنوان سخنگوی رسمی شرکت ملی گاز ایران در این بحران سبب شد تا مدیریت پیامد حمله در حوزه رسانه نیز به نحو احسن انجام شود؛ باید توجه داشت که مدیریت صحیح پیامد، سبب خنثی‌سازی اصل حمله می‌شود.

دیگر خبرها

  • زلزله احمد سرگوراب خسارتی نداشته است
  • همه طرح‌های توسعه بنادر کشور پیوست پدافند غیرعامل دارند
  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • عملکرد مطلوب صنعت گاز در عملیات برگشت‌پذیری زیرساخت و مدیریت بحران رسانه در حمله تروریستی
  • هشدار نارنجی برای استان‌های شمالی در آخر هفته
  • هشدار نارنجی وضعیت جوی در این استان‌ها برای روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه
  • هشدار نارنجی در آخر هفته برای استان‌های شمالی
  • هشدار نارنجی وضعیت جوی برای استان‌های شمالی در آخر هفته
  • حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران
  • توسعه فراوری معدنی عامل تحقق رشد اقتصادی ۵.۷ درصدی در استان سمنان